Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

Fyngs funderingar

1987 steg jag i rang och värdighet till pensionär. Det är ingenting att skämmas över, även om många i samma situation blir vemodiga till sinnet över att bli ”ställda på sidan”. Själv har jag trivts i det gebitet, men skrivandet tog jag helt avstånd ifrån. Min privata skrivmaskin av märket Facit privat ställdes upp på hyllan, och där stod den i hela elva år. Jag frågade inte efter den och den hade inget begär till mig. Jag sneglade väl på den ibland när den stod i vägen för mina synpunkter, men den bäddades mer och mer in i dammtussarna.

Skall man kalla det för vårkänslor, men i april 1998 var det som om Faciten ropade på mig. Jag lyfte ner den på skrivbordet och vi tog varann i hand och tackade för länge sen. Jag upplevde att maskinen vädjade om närmare beröring.

Jag kunde inte neka, och vårkänslorna satte igång tankemaskineriet. Jag knackade ner en vårkrönika som publicerades i Hälsinge Kuriren den 29 april 1998 med rubriken ”Fåglarna börjar sjunga i skogen”. Det hela var väl mest att beteckna som ett litet försök. Efter elva år var tankarna tröga och fingrarna stela. Men sedan var jag ”såld”. Nu är jag uppe i över 300 rimpor under temat ”Fyng funderar”.

Från 2005 och framåt skriver jag med ålderns rätt endast varannan vecka och sedan dess publiceras alla funderingar kontinuerligt här. De äldre är inte alla publicerade här – ännu – men om Gud, och den för hemsidan ansvarige, vill så kommer här så småningom att finnas en fullständig samling funderingar. Håll tillgodo med dessa så länge.

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta sidansvarig, skriv en rad och skicka till:

Webmaster